Peters blogg om träning och friluftsliv

Peters blogg om träning och friluftsliv

tisdag 19 januari 2010

En tuff träningshelg avslutad!

Lördagen började med maratonspinning på Friskis & Svettis, 3 timmar på spinningcykeln ihop med 40 andra dårar! 3 timmar låter långt och är långt, i alla fall på en spinningcykel även ifall man står still. För egen del hade jag lite funderingar inför passet. Det gäller att inte köra för hårt utan att se det som ett distanspass. Inget luftmotstånd borgar för ett stor förlust av vätska som kan var svår att kompensera. Spinnade avvaktande första halvan av passet, för att sedan öka intensiteten, funkade kanon! Det var bra att få ett långpass i en grenspecifik koppling till vanlig cykling ,eftersom vintervädret gör det svårt att cykla utomhus för tillfället.. Ett mycket bra initiativ taget av cykellistan att man fick hänga på.

Söndagen inleddes med längdskidåkning i Hallbyterrängen, körde ut mot Dumme mosse och avverkade totalt 25 km skidåkning, kändes bra. När jag kom till parkeringen möttes jag av en större chock, en matematisk snabbkalkyl räknande in över 300 bilar på parkeringen. Imponerande och kul att se att så många upptäckt att längdskidåkning är en rolig och effektiv motionsform.

Måndags kväll avverkade jag o Tommy från cykellistan 5 varv på Ok gränsens tre kilometers elljusspår på skidor. Träffade två andra entusiaster som vi körde några av varven tillsammans med. Med facit i hand blev det för mycket av det goda, tre pass tre dagar i rad har gjort att förkylningen kom som ett brev på posten.

1 kommentar: